Delegacija tajvanske kompanije Yieh Phui posjetila Alternativu

Delegacija tajvanske kompanije Yieh Phui, jednog od najvećih proizvođača i distributera limova na svijetu, boravila je u dvodnevnoj posjeti firmi Alternativa.

Predstavnike kompanije Yieh Phui ugostili su generalani direktor Alternative Salih Lemeš i izvršni direktor Alternative Harun Lemeš. 

Firme Alternativa i Yieh Phui sarađuju dugi niz godina. Ovo je druga posjeta tajvanske delegacije, a prva nakon početka rada Alternativine nove fabrike termopanela.

Opširnije...

Oktobar rekordan mjesec u 20-godišnjem poslovanju Alternative

 

Dvadesetogodišnje uspješno poslovanje kompanije Alternativa krajem 2017. godine zabilježilo je svoj vrhunac.

U oktobru je dostignut rekord u obimu proizvodnje i izvoza.

Kompanija Alternativa u desetom mjesecu izvezla je 52 šlepera termoizolacionih panela.

Naši proizvodi tako su dospjeli u zemlje regije i Evropske unije.

Alternativa je još jednom pokazala da nijedan cilj nije nedostižan, te opravdala svoju titulu lidera na području BiH i u regiji. 

Stručnost, posvećenost, profesionalnost, usavršavanje i ažurnost najvažniji su aduti Alternative zahvaljujući kojima će 2017. godina u historiji kompanije ostati upisana zlatnim slovima kao najuspješnija dosad.  

 

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH posjetio Alternativu i Famos

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić posjetio je kompanije Alternativa i Famos. 

Egrlić je u posjetu Alternativi i Famosu došao u društvu saradnika Šejle Delić, šefa kabineta predsjednika Vanjskotrgovinske komore BiH, i Adele Vukotić-Terek, sekretara Asocijacije metalne i elektro industrije. 

Egrlić i saradnici su u društvu generalnog direktora Alternative Saliha Lemeša, izvršnog direktora Alternative Haruna Lemeša i generalnog direktora Famosa Rasima Kadića obišli novi proizvodno-prodajni prostor Alternative i Famosa.

Opširnije...

Alternativa pustila u rad najsavremeniju fabriku za izradu panela u regiji

 

Alternativina nova fabrika termoizolacionih panela zvanično je počela sa radom. Riječ je o najsavremenijoj fabrici ovog tipa u regiji, te se ubraja među najbolje u Evropi.

Već sada su ovi paneli, vrhunskog kvaliteta, našli kupce u zemljama okruženja, te u Austriji i Sloveniji, rekli su za Akta.ba iz kompanije Alternativa.

Izgradnja novog proizvodno-prodajnog prostora, koji se prostire na cca 10.000 m2 zatvorenog i 5.000 m2 otvoren prostora, započela je u avgustu prošle godine. Procjenjen vrijednost ove investicije je 12.000.000 KM.

Novoizgrađena linija je duga 240 metara i proizvodi poliuretanske panele sa ispunom PUR, standarni sistem i PIR protupožarni sistem, debljine od 30 do 200 mm i dužine do 16 metara.

Opširnije...

Konkurs za posao

U cilju širenja i unapređenja poslovanja, firma Alternativa d.o.o. raspisuje konkurs za pozicije:

Pozicija 1: Menadžer prodaje u sjedištu firme, Sarajevo, 1 izvršilac (M/Ž)

Pozicija 2: Menadžer prodaje na terenu (BiH i ino), 1 izvršilac (M)

Opširnije...