Rekordna godina  u Alternativinom poslovanju !

Iza nas je najuspješnija godina u poslovanju kompanije. Ukupan promet u 2017. godini bio je 35% veći nego u 2016. Svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom rezultatu, iskreno se zahvaljujemo.

U prošloj godini povećan je i broj radnika. Alternativin kolektiv postao je bogatiji za 20 novih uposlenika.

Prošla godina ostat će upamćena i po puštanju u rad nove tvornice poliuretanskih panela, kao i  otvaranju naše firme u Beogradu koja se već odlično pozicionirala na području Srbije, a i šire.

S ponosom ističemo da smo učvrstili povjerenje naših kupaca, te stekli brojne nove kupce.

Sigurno je i Vaš trud dio našeg uspjeha, zato budite ponosni na sve ono što smo zajednički postigli.

Do početka pune sezone Alternativa planira pustiti u rad novu liniju za proizvodnju panela od kamene vune.

U 2018. planiramo ojačati izvoz u zemlje regiona, te organizovati prodajnu mrežu u zemljama zapadne Europe.

Nadamo se da će Alternativa za dosadašnje kupce ostati, a za nove postati odredište za sve Vaše razvojne planove. Radujemo se našim zajedničkim uspjesima.

Želimo Vam sve najbolje u 2018 godini.

 

Održano Alternativino novogodišnje druženje

Povodom okončanja još jedne uspješne poslovne godine, firma Alternativa u četvrtak uvečer, 28. decembra, održala je novogodišnju proslavu u ilidžanskom hotelu Hollywood. Svečano okupljanje  postalo je tradicija koju firma njeguje već dugi niz godina. Sinoćnjoj proslavi su prisustvovali i uposlenici poslovno prodajnog centra Banja Luka, kao i uposlenici sestrinske firme Alternativa Beograd. 

Proslava je započela projekcijom promotivnog filma o izgradnji i puštanju u rad nove tvornice termoizolacionih panela, nakon čega se prisutnim obratio generalni direktor kompanije gosp. Salih Lemeš. Direktor je istakao da je iza Alternative najuspješnija godina u dvije decenije poslovanja. Zahvaljujući stalnom unapređivanju, predanom radu i jasnoj viziji, Alternativa preuzima ulogu lidera ne samo na regionalnom, već i na širem tržištu. Direktor Salih je naglasio da je ponosan na vrijedne radnike, te da bez njih uspjeh firme ne bi bio moguć. 

Opširnije...

Alternativa uspješno izvršila prva testiranja vatrootpornih panela  

 

U Alternativinoj novoj fabrici izvršena su  testiranja vatrootpornih panela na vatru.

Testiranja su pokazali odličan rezultat. Testirani paneli dobili su ateste za vatrootpornost u trajanju od 60 minuta. Ispitivanja su vršena na panelima debljine 100 i 120 mm.

Budući da je plasman večine naših proizvoda planiran na europsko tržište, Alternativa će prema standardima EU nastaviti sa testiranjama i drugih vrsta panela.

 

Delegacija tajvanske kompanije Yieh Phui posjetila Alternativu

Delegacija tajvanske kompanije Yieh Phui, jednog od najvećih proizvođača i distributera limova na svijetu, boravila je u dvodnevnoj posjeti firmi Alternativa.

Predstavnike kompanije Yieh Phui ugostili su generalani direktor Alternative Salih Lemeš i izvršni direktor Alternative Harun Lemeš. 

Firme Alternativa i Yieh Phui sarađuju dugi niz godina. Ovo je druga posjeta tajvanske delegacije, a prva nakon početka rada Alternativine nove fabrike termopanela.

Opširnije...

Oktobar rekordan mjesec u 20-godišnjem poslovanju Alternative

 

Dvadesetogodišnje uspješno poslovanje kompanije Alternativa krajem 2017. godine zabilježilo je svoj vrhunac.

U oktobru je dostignut rekord u obimu proizvodnje i izvoza.

Kompanija Alternativa u desetom mjesecu izvezla je 52 šlepera termoizolacionih panela.

Naši proizvodi tako su dospjeli u zemlje regije i Evropske unije.

Alternativa je još jednom pokazala da nijedan cilj nije nedostižan, te opravdala svoju titulu lidera na području BiH i u regiji. 

Stručnost, posvećenost, profesionalnost, usavršavanje i ažurnost najvažniji su aduti Alternative zahvaljujući kojima će 2017. godina u historiji kompanije ostati upisana zlatnim slovima kao najuspješnija dosad.