Rekordna godina  u Alternativinom poslovanju !

Iza nas je najuspješnija godina u poslovanju kompanije. Ukupan promet u 2017. godini bio je 35% veći nego u 2016. Svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom rezultatu, iskreno se zahvaljujemo.

U prošloj godini povećan je i broj radnika. Alternativin kolektiv postao je bogatiji za 20 novih uposlenika.

Prošla godina ostat će upamćena i po puštanju u rad nove tvornice poliuretanskih panela, kao i  otvaranju naše firme u Beogradu koja se već odlično pozicionirala na području Srbije, a i šire.

S ponosom ističemo da smo učvrstili povjerenje naših kupaca, te stekli brojne nove kupce.

Sigurno je i Vaš trud dio našeg uspjeha, zato budite ponosni na sve ono što smo zajednički postigli.

Do početka pune sezone Alternativa planira pustiti u rad novu liniju za proizvodnju panela od kamene vune.

U 2018. planiramo ojačati izvoz u zemlje regiona, te organizovati prodajnu mrežu u zemljama zapadne Europe.

Nadamo se da će Alternativa za dosadašnje kupce ostati, a za nove postati odredište za sve Vaše razvojne planove. Radujemo se našim zajedničkim uspjesima.

Želimo Vam sve najbolje u 2018 godini.

 

Održano Alternativino novogodišnje druženje

Povodom okončanja još jedne uspješne poslovne godine, firma Alternativa u četvrtak uvečer, 28. decembra, održala je novogodišnju proslavu u ilidžanskom hotelu Hollywood. Svečano okupljanje  postalo je tradicija koju firma njeguje već dugi niz godina. Sinoćnjoj proslavi su prisustvovali i uposlenici poslovno prodajnog centra Banja Luka, kao i uposlenici sestrinske firme Alternativa Beograd. 

Proslava je započela projekcijom promotivnog filma o izgradnji i puštanju u rad nove tvornice termoizolacionih panela, nakon čega se prisutnim obratio generalni direktor kompanije gosp. Salih Lemeš. Direktor je istakao da je iza Alternative najuspješnija godina u dvije decenije poslovanja. Zahvaljujući stalnom unapređivanju, predanom radu i jasnoj viziji, Alternativa preuzima ulogu lidera ne samo na regionalnom, već i na širem tržištu. Direktor Salih je naglasio da je ponosan na vrijedne radnike, te da bez njih uspjeh firme ne bi bio moguć. 

Opširnije...

Delegacija tajvanske kompanije Yieh Phui posjetila Alternativu

Delegacija tajvanske kompanije Yieh Phui, jednog od najvećih proizvođača i distributera limova na svijetu, boravila je u dvodnevnoj posjeti firmi Alternativa.

Predstavnike kompanije Yieh Phui ugostili su generalani direktor Alternative Salih Lemeš i izvršni direktor Alternative Harun Lemeš. 

Firme Alternativa i Yieh Phui sarađuju dugi niz godina. Ovo je druga posjeta tajvanske delegacije, a prva nakon početka rada Alternativine nove fabrike termopanela.

Opširnije...

Alternativa uspješno izvršila prva testiranja vatrootpornih panela  

 

U Alternativinoj novoj fabrici izvršena su  testiranja vatrootpornih panela na vatru.

Testiranja su pokazali odličan rezultat. Testirani paneli dobili su ateste za vatrootpornost u trajanju od 60 minuta. Ispitivanja su vršena na panelima debljine 100 i 120 mm.

Budući da je plasman večine naših proizvoda planiran na europsko tržište, Alternativa će prema standardima EU nastaviti sa testiranjama i drugih vrsta panela.

 

Oktobar rekordan mjesec u 20-godišnjem poslovanju Alternative

 

Dvadesetogodišnje uspješno poslovanje kompanije Alternativa krajem 2017. godine zabilježilo je svoj vrhunac.

U oktobru je dostignut rekord u obimu proizvodnje i izvoza.

Kompanija Alternativa u desetom mjesecu izvezla je 52 šlepera termoizolacionih panela.

Naši proizvodi tako su dospjeli u zemlje regije i Evropske unije.

Alternativa je još jednom pokazala da nijedan cilj nije nedostižan, te opravdala svoju titulu lidera na području BiH i u regiji. 

Stručnost, posvećenost, profesionalnost, usavršavanje i ažurnost najvažniji su aduti Alternative zahvaljujući kojima će 2017. godina u historiji kompanije ostati upisana zlatnim slovima kao najuspješnija dosad.