Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH posjetio Alternativu i Famos

 

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić posjetio je kompanije Alternativa i Famos.  Egrlić je u posjetu Alternativi i Famosu došao u društvu saradnika Šejle Delić, šefa kabineta predsjednika Vanjskotrgovinske komore BiH, i Adele Vukotić-Terek, sekretara Asocijacije metalne i elektro industrije.  Egrlić i saradnici su u društvu generalnog direktora Alternative Saliha Lemeša, izvršnog direktora Alternative Haruna Lemeša i generalnog direktora Famosa Rasima Kadića obišli novi proizvodno-prodajni prostor Alternative i Famosa.

Delegacija Vanjskotrgovinske komore imala je priliku da se upozna sa procesom proizvodnje termoizolacionih panela, te uvjeri da kompanija Alternativa uspostavlja visoke tržišne standarde po pitanjima korištenih sirovina i opreme na kojoj se vrši proizvodnja. 

Egrlić je upoznat i sa inicijativom kompanije Alternativa za pojednostavljenje procedura uvozno-izvoznih poslova. 

Tokom obilaska razgovarano je i o poslovnim planovima Famosa. Istaknuto je da je u završnoj fazi izgradnja nove proizvodne hale površine 9.200 m2  sa potpunom infrastrukturom, koja će se moći koristiti za različite proizvodne programe, najam, te skladištenje različitih proizvoda.