Prateći elementi za suhu gradnju

U svom proizvodnom asortimanu Alternativa nudi i profile za suhu gradnju. Spušteni stropovi sa ovješenom metalnom konstrukcijom pružaju mnoštvo mogućnosti prilikom gradnje i uređenja enterijera. Ovi stropni sistemi služe za redukciju visine prostorije, pokrivanje instalacija u stropnoj šupljini, a u isti se lako integriraju sistemi osvjetljenja, provjetravanja i klimatizacije. Za spuštene stropove se koriste dva osnovna profila UD30 i CD60, te potrebni ovjesni elementi.

Pored stropnih, proizvodimo i zidne profile za podkonstrukciju debljine 50, 75 i 100 mm. Kombinacijom horizontalnih UW i vertikalnih CW profila se formira zidna obloga ili pregradni zid.

Pored standardnih dužina, sve profile proizvodimo i u dužinama po želji kupca. Svi profili se rade od čeličnog pocinčanog lima i mogu biti ojačani sistemom embosiranja.

Osim podkonstrukcije, u svom asortimanu imamo i sve vrste samourezujućih vijaka za drvenu i metalnu konstrukciju, vijke sa tiplom i udarne ankere za pričvršćenje stropnog ovjesa.

Tehničke karakteristike