Alternativa sponzor naučno stručne konferencije Sfera 2018

Naučno stručna konferencija „Sfera 2018:tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove“ održana je  od 24. i 25 oktobra u Mostaru.

Konferenciju je otvorio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je kompaniji Sfera d.o.o. čestitao na organizaciji, te istakao kako je ovo odlična prilika za Mostar i cijelu regiju da se unaprijedi privreda i poboljša poslovanje.

Alternativa je zajedno sa firmama Sika, Terrasit i Strojegradnja Sas bila sponzor VI naučno stručne konferencije Sfera 2018.

Na konferenciji je prisustvovalo i aktivno djelovalo više od 400 učesnika iz regije. U okviru ovogodišnje konferencije govore su održali neki od najvećih stručnjaka iz oblasti građevine i arhitekture, a među njima je bila i dip. ing. arh. Mersiha Isanović koja rukovodi tehničkom službom firme Alternativa. U sklopu njene prezentacije pristuni su imali priliku da pogledaju video o Alternativinoj novoj fabrici termopanela, te da se upoznaju sa širokom ponudom Alternativinih proizvoda, pri čemu su u fokusu bili poliuretanski paneli sa PUR ispunom, poliuretanski vatrootporni paneli sa PIR ispunom, te nezapaljivi paneli sa ispunom od mineralne vune.

Konferencija je bila dvodnevnog karaktera, a gosti su oba dana uz interaktivna predavanja, poslovne susrete, dijaloge i debate mogli posjetiti i štandove sponzora, partnera i drugih izlagača. Alternativin štand bio je veoma posjećen, a svi zainteresovani tu su se mogli informisati o poslovanju firme i njenim  proizvodima, te se na licu mjesta i uvjeriti u njihov kvalitet.

Konferencija je regionalnog karaktera, a njen cilj je okupiti struku i nauku, ponuditi im mogućnost razmjene znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, te uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje.