Samoukapajući lim – EXCLUSIVE

EXCLUSIVE samouklapajući fasadni lim je proizvod u ponudi firme Alternativa d.o.o. koji je svoju odličnu reputaciju stekao širom Europe. Zbog svojih izvrsnih karakteristika i univerzalnosti u primjeni, ali prije svega zbog svog izvrsnog izgleda, vrlo brzo je postao standard i u našoj zemlji.

Po svom izgledu EXCLUSIVE najviše podsjeća na klasični falcani lim i on je, zapravo, jedno dosta unaprijeđeno rješenje istog. Ovaj moderni i inovativani profil omogućava instalaciju kompletne fasade bez ijednog vidljivog vijka, što je vrlo čest zahtjev investitora.

Elegantna ojačanja po dužini profila daju mu efektan izgled.
Posebna pogodnost EXLUSIVE samouklapajućeg krovnog i fasadnog lima je mogućnost primjene kod velikog broja raznih fasadnih podkonstrukcija. Montaža se može izvršiti jednoslojno, na ravnu plohu ili u kombinaciji sa čeličnom podkonstrukcijom čija je osnova ELEGANT trapezno profilisani lim.

Pokrivna širina jedne table EXCLUSIVE lima iznosi 475 mm, dužina, debljina i boja lima se prilagođavaju potrebama kupca. Vertikalno montirane prelazne lajsne u kombinaciji boja daju mu odličan izgled i efekat.

Osim čeličnog pocinčanog plastificiranog bojenog lima koji se standardno koristi za proizvodnju ovog profila, mogu se koristiti i drugi materijali kao što su aluminijski bojeni lim, bakarni lim, titanium-cink lim i sl.

Samouklapajući lim EXCLUSIVE posjeduje izuzetne tehničke karakteristike što je verificirao IMK – Institut za materijale i konstrukcije pri Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Pored atestne dokumentacije za nosivost, Alternativa d.o.o. posjeduje i odgovarajuće Certifikate o primjenjenim repromaterijalima.

Tehničke karakteristike