Predsjednici Privredne – Vanjskotrgovinske komore Kosova i BiH posjetili Alternativu

Predsjednik Privredne komore Kosova Safet Gërxhaliu i predsjenik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić posjetili su kompaniju Alternativa.

Gërxhaliu je zajedno sa vlasnikom i direktorom kosovske kompanije Eurometal Njazi Muslinom sa saradnicima, te predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmetom Egrlićem imao priliku da obiđe proizvodne pogone Alternative i upozna se sa proizvodnim programom i izvoznim mogućnostima.

Budući da je Alternativa prisutna na tržištu Kosova, predsjednik Privredne komore Kosova želio se upoznati sa našim prodajnim asortimanom i proizvodnim kapacitetima kako bi bolje sagledao mogućnosti unapređenja saradnje između Alternative i kosovskih kompanija.

Delegaciju je pratila ekipa kosovske televizije RTV21 koja je u Alternativinoj fabrici snimila kadrove za reportažu o posjeti, a izjavu za reportažu dao je i vlasnik Alternative Salih Lemeš.

Na sastanku upriličenom nakon posjete fabrici istaknuti su problemi u međusobnoj komunikaciji zbog viznog režima, te je izražena nada da će se administrativne barijere uskoro riješiti radi bolje i pristupačnije saradnje.

Posjeta je završena u dobrom raspoloženju, a gosti nisu krili oduševljenje svime što su imali priliku vidjeti u Alternativinoj fabrici.