Rukovodstvo i tehničko osoblje holandske kompanije boravilo na edukaciji u Alternativi

Rukovodstvo i tehničko osoblje holandske firme SAB Profiel, članice grupacije TATA Steel, u čijem sastavu su bili direktor, rukovodilac proizvodnje, stručnjaci za upjenjivanje, te članovi službe održavanja postrojenja za proizvodnju, boravilo je tri dana u Alternativi sa ciljem edukacije za upravljanje novom linijom za izradu poliuretanskih panela.

Danas ljudi u BiH imaju rijetku priliku da pročitaju da neko iz Holandije dođe u našu zemlju da bi se upoznao i educirao za upravljanje vrhunskom opremom.

Rukovodstvo kompanije SAB Profiel zamolilo je uposlenike Alternative da izvrše obuku i edukaciju njihovih uposlenika za upravljanje i održavanje linije za proizvodnju poliuretanskih panela.

Kompanija SAB je kupila liniju za proizvodnju panela od iste italijanske kompanije od koje je Alternativa kupila svoju opremu.

Holanđani su bili zatečeni načinom na koji su uposlenici Alternative ovladali proizvodnjom, te su prijatno iznenađeni kvalitetom proizvoda s kojima su imali priliku da se upoznaju i otvoreno priznali da, bez obzira na sadašnje dvije linije koje imaju na raspolaganju i isksutvo od duže od 20 godina, nikada nisu napravili panele kvalitetne poput Alternativinih.

Rukovodstvo dvije kompanije je razmijenilo svoja ranija iskustva i dogovorilo punu saradnju u razvoju novih tehnologija i  proizvoda.