Zlatna godina u poslovanju Alternative!

Ponekad u životu čovjeka osvane dan kada bar nakratko ne smije i nema pravo biti skroman. Čini mi se da je za Alternativu osvanuo jedan takav dan. Prošle, 2018. godine, u odnosu na 2017., povećali smo promet za 45%. Takođe, i profit je povećan za skoro 50%. Kada razmišljamo o 22 godine poslovanja, 2018. godina je bila zlatna godina Alternative. U njoj smo ostvarili svoje najljepše snove i definitivno se potvrdili kao regionalni lider u oblasti kojom se bavimo. Ovo putovanje nas je učinilo ozbiljnom i respektabilnom kompanijom. Fantastičan je osjećaj obilaziti stalne kupce i sa njima razgovarati o novim planovima bez otvorenih pitanja, reklamacija i sl.

Politika kvaliteta koju stalno promovišemo i koja je umnogome pridonijela ovom rezultatu i u narednim godinama bit će naš prvi zadatak.
Na biznis putovanju putevi su teški i neizvjesni. Čovjek nikada nije siguran gdje ga tačno vode. I kada uspije, najveću cijenu uspjeha plati on sam kao i ljudi koje najviše voli. Oni su mu najveća podrška, oni najviše trpe i oni su ti koji moraju pokazati najviše razumijevanja. Zato, želim zahvaliti svim mojim vjernim saradnicima, uposlenicima i onima koji su na bilo koji način pomogli da Alternativa bude sve ono što je danas. Veliko hvala svim našim kupcima koji su nas pratili i vjerovali nam. Njihov trud je dio našeg uspjeha, zato budite ponosni na sve ono što smo zajednički postigli – kada ste sa pobjednikom i sami ste pobjednici. Takođe, izražavam svoju zahvalnost našoj sestrinskoj firmi ”Alternativa 1997” d.o.o. iz Beograda bez koje mi sigurno ne bismo bili ono što smo danas.
U novoj tvornici poliuretanskih termopanela već je proizvedeno 1,3 miliona metara kvadratnih panela. Novu liniju panela od kamene vune puštamo u rad 7. januara. Do kraja januara završavamo certificiranje po novom standardu ISO 9001:2015, kao i certificiranje po CE znaku, čime stičemo pravo izvoza panela u zemlje Europske unije. U 2019. planiramo novi investicioni ciklus procijenjene vrijednosti 3.000.000 KM. Time će u potpunosti biti zaokružen proizvodni asortiman iz oblasti kojom se bavimo. Idemo dalje u nove pobjede i molimo dragog Boga da nam pomogne u narednim projektima kako je to činio i do sada.

Salih Lemeš ,  generalni direktor