O nama

Awesome Image
Awesome Image
since
Awesome Image
24 godineUspješnogPoslovanja
Kompanija je osnovana 1997. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću. Osnovna djelatnost kompanije u početnom periodu bila je trgovina metalima crne i obojene metalurgije.
Konstantnim investiranjem u modernu visokosofisticiranu opremu i stalnim osposobljavanjem kadrova, Alternativa d.o.o. je u ovom dijelu Europe prerasla u jednog od najvećih proizvođača termoizolacionih panela, krovnih i fasadnih limova, metalnih elemenata za krov i fasadu, kao i prateće građevinske galanterije.
100

Godina tradicije privatnog biznisa

20

godina iskustva u proizvodnji limova

39970

m2 proizvodno skladišnog pogona

15

miliona m2 termoizolacionih panela i profilisanih limova

Politika kvaliteta

 1. * Prilikom rada uvijek biti na raspolaganju svojim kupcima udovoljavajući njihovim zahtjevima i očekivanjima;
 2. * Sve poslovne aktivnosti uvijek provoditi u skladu s odgovarajućim zakonima, tehničkim propisima, standardima i pozitivnom poslovnom praksom;
 3. * Naći način za kontinuirano održavanje i poboljšavanje kompetetnosti, svijesti i motiviranosti uposlenih za kvalitetno obavljanje poslovnih aktivnosti i punu opredjeljenost prema kupcu;
 4. * Evidencijom i nadzorom stalno brinuti o zaštiti zdravlja i sigurnosti svih svojih uposlenika i posjetilaca proizvodnih pogona kroz prevenciju nesreća i povreda na radu;
 5. * Lične ambicije razvijati sa ciljem postavljanja i ostvarivanja ambicioznih, mjerljivih i ostvarljivih ciljeva na svim nivoima unutar organizacije;
 6. * Sa svim svojim partnerima i drugim zainteresiranim stranama otvoreno komunicirati i održavati obostrano korisne partnerske odnose;
 7. * Uložiti trud da se održavaju i stalno poboljšavaju poslovne aktivnosti, procesi i cjelokupan sistem upravljanja/sistem fabričke kontrole proizvodnje koristeći se svojom politikom i ciljevima, povratnim informacijama kupaca, nadziranjem i mjerenjem karakteristika usluga i procesa te ukupnih poslovnih rezultata.

Naša Misija

Svi naši proizvodi, termoizolacioni paneli, pokrovni profilisani limovi i limarska galanterija su izrađeni na način da se zadovolje sve potrebe kupaca.

Naši konkurentni i visokokvalitetni proizvodi mogu zadovoljiti i zahtjeve najprobirljivijih kupaca.

Naša Vizija

Naša najjača motivacija je potreba da svojim kupcima pužimo najbolju podršku u kombinaciji s inovativnim tehnologijama i najkvalitetnijim proizvodima u području: termoizolacionih panela, pokrovnih limova, limarske galanterije, sistema odvođenja otpadnih voda, sistema suhe gradnje i komunalne opreme.

Menadžment kompanije

Menadžment kompanije „Alternativa“ čine timovi visokoobrazovanih i motivisanih stručnjaka, sposobnih i kreativnih, koji se trude da na najbolji mogući način prepoznaju i zadovolje potrebe kupaca.

Awesome Image
ZAŠTO SMO NAJBOLJI?

ZAŠTO izabrati Alternativu?

Savremena oprema, kvalitetan repromaterijal, širok asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta su aduti naše kompanije koji su nas smjestili u sami vrh poslovanja
 • REGIONALNI LIDER U OVOJ OBLASTI
 • NAJSAVREMENIJA OPREMA RENOMIRANIH PROIZVOĐAČA
 • REPROMATERIJALI VISOKOG KVALITETA
 • NAJŠIRI ASORTIMAN PROIZVODA
 • MODERAN DIZAJN VRHUNSKOG KVALITETA
 • ŠIROK IZBOR BOJA, KRATAK ROK IZRADE
 • PROIZVODNJA NA ŽELJENU DIMENZIJU I BOJU
 • NAJBOLJI OMJER CIJENA I KVALITETA
 • PISANA GARANCIJA ZA ISPORUČEN PROIZVOD
 • DUG VIJEK TRAJANJA, BEZ ODRŽAVANJA
 • ATESTI NADLEŽNIH INSTITUTA ZA SVE PROIZVODE
 • BESPLATNA TEHNIČKA PODRŠKA NAŠEG STRUČNOG OSOBLJA
Salih Lemeš

Poštovani,

zahvaljujem Vam se na izdvojenom vremenu i interesovanju za prozvodni program naše kompanije. Posebnu zahvalnost dugujemo našim vjernim kupcima i ostalim poslovnim partnerima koji su nam na bilo koji način ukazali svoje povjerenje.

Familija Lemeš njeguje tradiciju privatnog biznisa kroz četiri generacije, odnosno preko 120 godina. Kao rezultat ove tradicije, početkom 1997. godine osnovano je Društvo Alternativa d.o.o Sarajevo.

Društvo je formirano sa jasnim ciljevima razvoja, koji su zbog objektivnih poslijeratnih okolnosti više ličili na snove nego na stvarnost.  Zbog toga se često sjetim riječi jednog našeg uvaženog suvremenika koji nas je na jednom impozantnom skupu bh. privrednika pitao o čemu kao menadžeri i vlasnici kompanije sanjamo. Kazao je da današnji letovi super modernim avionima počivaju na davnim snovima nekog zanesenjaka koji je svojevremeno pokušao letjeti sa imporizovanim krilima, Alternativina krila su bila želja, entuzijazam i zalaganje svih zaposlenih te svesrdna podrška naših vjernih poslovnih partnera.

Mi smo danas ostvarili svoje najambicionznije poslovne snove, jer smo kao lider u ovoj oblasti na bh. i regionalnom tržištu u mogućnosti ponuditi najkvalitetnije proizvode, čiji je kvalitet prihvaćen i potvrđen od strane najprofinjenijih kupaca. Mi smo tim za koji je svaki projekat novi izazov i novo iskustvo.

Bilo da se radi o industrijskom ili individualnom objektu, za koji trebate krov i fasadu, pozivamo Vas da se pridružite širokom krugu zadovoljnih kupaca koji svoje najljepše snove sanjaju pod sigurnim krovom proizvedenim u kompaniji Alternativa. Obratite nam se sa povjerenjem, mi ćemo to povjerenje sigurno opravdati.

Neka naša Alternativa bude Vaše najbolje rješenje!

Salih Lemeš, generalni direktor društva