Upriličen iftar za ‘’Alternativine’’ uposlenike

Tradicionalni iftar za uposlenike Alternative održan je u subotu, 11. maja 2019. godine, u ilidžanskom hotelu Hills.

Domaćin iftara i generalni direktor firme, g. Salih Lemeš, je u prigodnom obraćanju iskazao svoje zadovoljstvo brojem prisutnih novozaposlenih, koji je skoro dvostruko veći u odnosu na prošlu godinu.

Direktor je istakao da će Alternativa i dalje aktivno raditi na politici zapošljavanja i promoviranju radne etike, koja je izdvaja u red najpoželjnijih poslodavaca.
Nakon održanog iftara, druženje je proteklo u ugodnoj atmosferi i razgovoru.

”Alternativa” treći put zaredom učesnik Sajma građevinarstva u Beogradu

Naša kompanija i ove je godine uzela učešće na najvećem sajamskom događaju u građevinskoj industriji u regionu Jugoistočne Evrope, Sajmu građevinarstva u Beogradu, koji je održan od 17. do 20. aprila 2019. godine.

Na sajmu smo imali priliku da se upoznamo sa aktuelnim trendovima u oblasti građevinarstva i da predstavimo proizvode iz našeg širokog asortimana roba i usluga, čiju su kvalitetu, pored stalnih partnera, prepoznali i novi klijenti. Zainteresiranosti za naše proizvode svjedoči posjećenost našeg štanda, kojoj je uveliko doprinio proces atestacije našeg asortimana u vidu novog međunarodnog certifikata ISO 9001:2015 i ”CE” znaka, a koji su nam otvorili vrata za nesmetanu distribuciju proizvoda u zemlje Evropske unije. Ove godine dodatno smo predstavili proizvodnu liniju panela od kamene vune, proizvod koji je pobudio veliko interesovanje vodećih kompanija koje investiraju u industrijske objekte, s obzirom na rigorozne protupožarne propise koji vladaju na teritoriji Republike Srbije.

Više

Kamena vuna
Linija panela od kamene vune

Kao što smo i obećali, poslije testiranja i dobijenih atesta, čast nam je upoznati Vas sa detaljima proizvodnih mogućnosti linije panela od kamene vune:
U našem proizvodnom programu nalaze se sljedeći paneli:
Krovni panel u debljinama: 50, 60, 80, 100, 120, 150, 180, 200 i 250 mm.

Više