testiranje-covid
Provedeno serološko testiranje na COVID-19

U petak, 15. januara 2021. godine, u prostorijama Alternative provedeno je serološko testiranje na koronavirus za uposlenike komercijalnog i proizvodnog sektora.

Testiranje je izvršeno u saradnji sa jednom privatnom sarajevskom laboratorijom, certificiranom za testiranja ovog tipa.

Rezultati testiranja obuhvaćenih uzoraka su pokazali da smo, uprkos lošoj epidemiološkoj slici koja je vladala u našoj zemlji, jako dobro prošli kroz period korone. Preko 30% naših uposlenika steklo je imunitet, prethodno pokazavši blagu ili kliničku sliku bez ikakvih simptoma koronavirusa.

sretna-nova-godina
Sretne praznike i uspješnu 2021. godinu želi vam ALTERNATIVA d.o.o.

Dragi prijatelji i cijenjeni partneri,

Skoro je vrijeme da ispratimo još jednu poslovnu godinu. Nastojali smo biti tačni i brzi, uslužni i ljubazni, veseli, vrijedni i profesionalni. Ova godina nam je svima donijela mnogo izazova, ali nadamo se i novih usvojenih lekcija. Povjerenje koje nam pružate iz godine u godinu, potiče nas i obavezuje na daljnje usavršavanje, na odgovoran i predan rad. Hvala vam na svakoj pohvali, prijedlogu i konstruktivnoj kritici, ali i na saradnji i pruženim prilikama za ostvarenje odličnih rezultata.

Iz ove godine izlazimo uvjereni da će Nova, koja je pred nama, svima biti bolja, radosnija, uspješnija i sretnija. Radujemo se nastavku saradnje i novim uspjesima.

Sretne praznike i uspješnu 2021. godinu želi vam ALTERNATIVA d.o.o.

Direktor, Salih Lemeš

Alternativa - krov iz snova
Briljantna godina u Alternativinom poslovanju

 

Za 2020. godinu napravili smo ambiciozan poslovni plan. Dolaskom koronavirusa na ove prostore, pomislili smo da će on ostati samo pusti san.

Danas, godinu poslije, sa ponosom ističemo da ne samo da smo taj plan ostvarili, nego smo ga i uveliko nadmašili. Ukupan promet povećali smo za 24%, izvoz za 52% (brojčano izraženo, dostigao je 25 miliona KM), a i profit je u potpunosti pratio pomenuta povećanja.

Još jednom smo pokazali da smo apsolutni balkanski lideri u proizvodnji i preradi bojenih limova i da smo spremni realizovati i najzahtjevnije regionalne projekte.

Više