Alternativa iskoristila krizu: Orijentisali se na regionalno i EU tržište

Sarajevsku kompaniju Alternativa nije pokolebala kriza izazvana koronavirusom da nastavi sa svojim planovima.

Sarađujući sa kineskim kompanijama, imali su sreću da se odmah na početku epidemije koronavirusa u Kini upoznaju sa njegovim negativnim posljedicama. Podijelili su iskustva sa kineskim partnerima i u najvećoj mjeri dobro su se pripremili za nadolazeće probleme.

Prve nabavke dezinfekcionih sredstava izvršili su još mjesec dana prije proglašenja pandemije, izdali su i upute za ponašanje uposlenika, te su organizirali smjenski rad i rad od kuće, a sve u cilju minimiziranja kontakta  i socijalne interakcije.

Više

Alternativa - krov iz snova
Uspješni u ovim teškim vremenima

Uprkos tome što je došlo do osjetnog pada potražnje proizvoda iz naše branše usljed pandemije koronavirusa, sa zadovoljstvom obavještavamo naše cijenjene i potencijalne klijente da smo za prva 4 mjeseca 2020. godine u odnosu na isti period 2019. godine uspjeli podići ukupan promet za 34%.
U navedenom periodu, plasmane na tržištu BiH smo povećali za 25%, a u izvozu za 56%, što je rezultat iznad svih naših očekivanja i vrijedan respekta.

Više

Kamena vuna
Nije sve tako crno

U prva tri mjeseca ove godine, u finansijskom obimu Alternativa je napravila rast od 62% u odnosu na prvi kvartal prošle, najuspješnije, godine.

Zahvaljujući ranije ugovorenim izvoznim poslovima sa ozbiljnim svjetskim kompanijama, u prva tri mjeseca ove godine izvezli smo preko 300 šlepera naših proizvoda u desetak zemalja Evropske unije i okruženja, što u našoj tromjesečnoj realizaciji učestvuje sa preko 33%.

Bez obzira na sve okolnosti u kojima se danas nalazi naše društvo, uspjeli smo nabaviti sve potrebne repromaterijale, čime smo obezbijedili višemjesečni kontinuitet proizvodnje. Naši sadašnji i novi kupci u svim svojim razvojnim planovima mogu se u potpunosti osloniti na naše proizvodne kapacitete i asortiman, čiji je kvalitet prepoznat od renomiranih kupaca.

Alternativa – Vaš pouzdan partner u građenju!