Isplata pomoći svim uposlenicima

ajla

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Ministarstva finansija donijela uredbu kojom se uređuje pravo na isplatu pomoći od strane poslodavca u maksimalnom iznosu od 2.520,00 KM kao i dinamiku isplate i način realizacije.

U skladu s ovom uredbom, kompanija Alternativa d.o.o. je u prvom polugodištu 2024. godine isplatila maksimalni iznos pomoći uposlenicima, koji su zatečeni u radnom odnosu na dan isplate, bez diskriminacije na bilo koji način. Svi uposlenici su primili 2.520,00 KM kao pomoć, čime je Alternativa d.o.o. pokazala svoju posvećenost brizi za svoje radnike i njihov finansijski položaj.

Pored ovih isplata, kompanija je od početka Nove godine do danas zaposlila 23 nova radnika, čime dodatno potvrđuje svoj rast i razvoj. Nova zapošljavanja su rezultat povećane potražnje za proizvodima i uslugama Alternativa d.o.o, kao i strateškog plana za proširenje poslovanja. Prosječna neto primanja u kompaniji iznose 2.600,00 KM, što je znatno iznad prosjeka za bh. tržište, potvrđujući atraktivnost i konkurentnost kompanije kao poslodavca.

Ovim potezima, Alternativa d.o.o. nastavlja da gradi reputaciju odgovornog i pouzdanog poslodavca koji brine o svojim uposlenicima i njihovoj dobrobiti te doprinosi ekonomskom rastu i stabilnosti zajednice.