Ambasador Evropske unije u Bosni i Hercegovini u posjeti Alternativi

Aleksandar

U utorak, 22. avgusta tekuće godine, ambasador Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini, g. Johann Sattler, i šef Odjela za komunikacije i portparol, g. Ferdinand Koenig, posjetili su firmu Alternativa d.o.o. Sarajevo.

Nakon obilaska proizvodnih pogona fabrike i upoznavanja sa asortimanom i proizvodnim procesom, uslijedio je jednosatni razgovor u izuzetno ugodnoj atmosferi.

Bilo je riječi o administrativnim problemima i poteškoćama s kojima se susreće firma u izvoznim poslovima, naročito na tržištu Evropske unije. Također, vođen je razgovor o poreznim reformama i smanjenju parafiskalnih nameta. Menadžment Alternative je cijenjene goste upoznao sa svojim kupcima, zvučnim evropskim kompanijama s kojima dugi niz godina uspješno sarađuje.

EU delegacija u posjeti kompaniji Alternativa Sarajevo

Kroz EU4Business i EU4Business Recovery program Evropska unija je u saradnji sa Vladom Savezne Republike Njemačke sa više od 100.000 eura podržala razvoj laboratorije za mjerenje potrebnih parametara CE znaka, koji je uveliko doprinio povećanju izvoza.

Od strane delagacije Evropske unije firmi Alternativa pružena je puna podrška u nastavku saradnje i budućim projektima.