Spoj studenata i Alternative d.o.o. za jaču budućnost

ajla

Alternativa d.o.o. je 17.5.2024. bila izlagač na Sajmu zapošljavanja na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Ovaj događaj je bio izvanredna prilika za našu kompaniju da se poveže sa talentovanim studentima i drugim značajnim akterima iz poslovnog svijeta.

Tokom Sajma, naš štand je privukao veliki broj studenata koji su pokazali interesovanje za praksu u Alternativi d.o.o. Oduševljeni smo bili što smo imali priliku da razgovaramo sa mnogim mladim ljudima punim entuzijazma i inovativnih ideja. Naš tim je pažljivo odgovarao na sva njihova pitanja, objašnjavajući im mogućnosti koje pružamo za profesionalni razvoj i sticanje praktičnih iskustava u realnom poslovnom okruženju. Kroz ove interakcije, jasno smo uvidjeli da postoji velika potražnja za kvalitetnim programima praksi, što nas dodatno motiviše da nastavimo sa našim naporima u pružanju vrijednih prilika za mlade talente. Vjerujemo da će neki od ovih studenata postati dio naše kompanije, donoseći sa sobom svježinu i ideje koje su neophodne za naš dalji rast.

Pored povezivanja sa studentima, umrežili smo se i sa drugim kompanijama. Kroz razgovore i razmjenu iskustava sa kolegama iz različitih industrija, potvrdili smo naše uvjerenje da zajedničkim snagama možemo postići mnogo više. U ovim izazovnim vremenima, saradnja i međusobna podrška su ključni faktori za uspjeh i razvoj, kako pojedinačnih kompanija, tako i cjelokupne privrede.

Zahvaljujemo se Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu na izvanrednoj organizaciji i pruženoj prilici da budemo dio ovog važnog događaja. Veselimo se budućim saradnjama i nastavku gradnje mostova između obrazovanja i poslovnog svijeta, jer smo spremniji za sve izazove koje donosi budućnost.