Kada je vrijeme za zamjenu krova?

ajla

Koristiti lim kao građevinski materijal nosi sa sobom niz prednosti koje ga čine popularnim izborom u mnogim projektima. Izdržljivost mu je jedna od najvažnijih karakteristika. Lim može podnijeti teške uslove, uključujući ekstremne vremenske nepogode, vibracije te mehanička opterećenja, što ga čini pouzdanim izborom za konstrukcije koje zahtijevaju trajnost i stabilnost.

Krov je ključni dio svake građevine. No, kako znati kada je vrijeme za zamjenu krova? Nekoliko važnih znakova na koje treba obratiti pažnju u nastavku:

Starost krova: kao i sve, krovovi imaju ograničeni vijek trajanja. Zbog toga, Alternativini limovi su ono što Vam treba – garancija čak 20 godina!

Vidljiva oštećenja: pukotine, korozija, otpali dijelovi ili deformacije na površini krova mogu biti znakovi da je krov oslabljen i da mu je potrebna zamjena.

Propuštanje krova: ukoliko primijetite tragove vlage ili prokišnjavanje u kući, to je jasan znak da je krov propusan i da je potrebna intervencija.

Iskrivljeni ili podignuti dijelovi krova mogu ukazivati na ozbiljne probleme s konstrukcijom krova i zahtijevati automatsku zamjenu zamjenu.

Alternativa Sarajevo vam nudi različita rješenja za krov:

  1. Lim u obliku crijepa
  2. Trapezni lim
  3. Stropni lim
  4. Sinusni lim
  5. Kasetni lim
  6. Samouklapajući lim