Trapezni limovi

Krovni i fasadni trapezno profilisani lim ELEGANT je veoma ekonomično rješenje za krovopokrivanje, oblaganje fasada i spuštenog stropa. Također se koristi i kod sendvič izvedbi kao donji lim sendviča.
Više
Trapezno profiliran lim Master je u pravilu nosivi krovni lim, ali se može koristiti i za oblaganje fasada.
Više
Trapezni lim STRONG ima izuzetno veliku nosivost i mnogo različitih mogućnosti primjene čime se arhitektima i projektantima ostavlja velika sloboda pri projektovanju.
Više
Krovni i fasadni trapezno profilisani lim ATLAS je veoma ekonomično rješenje za krovopokrivanje, oblaganje fasada i spuštenog stropa. Također se koristi i kod sendvič izvedbi kao donji lim sendviča.
Više
Trapezno profiliran lim Zenit je u pravilu nosivi krovni lim, ali se može koristiti i za oblaganje fasada. Posjeduje odlične karakteristike izdržljivosti pri velikim opterećenjima.
Više
Trapezni lim UNIVERZAL ima izuzetno veliku nosivost i mnogo različitih mogućnosti primjene čime se arhitektima i projektantima ostavlja velika sloboda pri projektovanju.
Više

Trapezni i sinusni limovi koje proizvodi kompanija Alternativa d.o.o. Sarajevo su izvrstan i pouzdan proizvod za pokrivanje i oblaganje objekata. Široku primjenu ovi limovi imaju kod: industrijskih hala, stambenih i poslovnih objekata, prodajnih centara, skladišta, nadstrešnica, štala, garaža i pomoćnih objekata.

Svi trapezni i sinusni profili se proizvode sa dodatnim vodosigurnosnim žlijebom koji u potpunosti omogućava pravilno funkcioniranje krovnog pokrivača. Trapezno i sinusno profilisani limovi se proizvode u pločama, tačne dužine u profilu i boji po zahtjevu kupca, tako da nema nepotrebnih gubitaka materijala. S ovako profilisanim limovima i uz stručno osoblje, montaža lima je puno lakša i preciznija. Svi profili se rade od pocinčanog, plastificirano bojenog lima debljine od 0,70 mm. Također, možemo valjati i aluminijske, pocinčane i inox limove.

Trapezni i sinusni limovi se pričvršćuju specijalnim vijcima s neoprenskom podloškom u donju zonu lima, a ugradnju ovih profila trebaju raditi stručna lica osposobljena za ovu vrstu djelatnosti. Vijke je moguće poručiti u željenoj boji i za bilo koju vrstu konstrukcije: drvo, metal ili beton.

https://www.traditionrolex.com/24

Kompletan asortiman trapeznih i sinusnih limova posjeduje izuzetne tehničke karakteristike visoke nosivosti što je verificirano od strane IMK- Instituta za materijale i konstrukcije pri Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Pored atestne dokumentacije za nosivost, Alternativa d.o.o. posjeduje i odgovarajuće Certifikate o primljenim repromaterijalima.