Milioni kvadrata inspiracije

Aleksandar

Od puštanja u rad prve linije, 2017. godine, i druge linije, početkom 2023. godine, do mjeseca decembra 2023. godine, proizvedeno je jubilarnih 11.111.111 m2 termoizolacionih sendvič panela, što potvrđuje apsolutni liderski status Alternative u ovoj vrsti proizvodnje među zemljama regiona i Zapadnog Balkana.

Puštanjem u rad druge, potpuno nove linije za proizvodnju termoizolacionih sendvič panela zaokružen je veliki investicioni ciklus vrijedan preko 12 miliona KM, a ukupni godišnji kapacitet proizvodnje panela je udvostručen i iznosi 4.500.000,00 metara kvadratnih.

U teškoj i nepredvidivoj poslovnoj godini, obilježenoj padom cijena repromaterijala na svjetskom tržištu, fizički obim prodaje u odnosu na prošlu godinu povećan je za 15 do 20% u zavisnosti od asortimana.

Alternativa upravna zgrada

U prošloj godini Alternativa se svrstala među 100 najvećih kompanija u BiH, a po izvozu među 30 najvećih. To je u velikoj mjeri doprinijelo da lična primanja uposlenika u posljednem kvartalu ove godine porastu za čak 31,2% u odnosu na isti period prošle godine.

Svoje povjerenje Alternativi su poklonila najzvučnija imena iz različitih oblasti industrije. Alternativa je to povjerenje opravdala i zasigurno će i ubuduće ostati najbolja adresa za sve industrijske poduhvate i investicione projekte.